התמחור של המנות במסעדות נקבע בהתאם לשתי גישות, גישה כלכלית וגישה שיווקית.
מי שמתמחר את מחירי המנות בהתאם לגישה הכלכלית ישקלל את כל ההוצאות כמו שכר דירה, שכר עבודה, מחיר חומרי הגלם, יוסיף את אחוזי הרווח ויקבע את מחיר המנה.
מי שמתמחר את מחירי המנות בהתאם לגישה השיווקית יתמחר את המחירים בהתאם לביקוש. מסעדות מבוקשות הנמצאות באזורי יוקרה יגבו מחיר יקר יותר וגם מנות פופולאריות ומבוקשות מאוד יעלו יותר.
מחירים ממוצעים לדוגמה:
-
ארוחה בשרית תעלה בין 90 ל– 220 שקלים בממוצע.
-
מנה חלבית תעלה בין 30 ל– 80 שקלים בממוצע .
-
מסעדות בבתי מלון יקרות יותר, הן גובות בין 80 ל– 150 שקלים למנה.
-
מסעדה המתמחה בסושי תגבה בין 20 ל– 80 שקלים למנה.